Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζεστή και εξαιρετικά θρεπτική σούπα
mitsa
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 πράσο
Ελαιόλαδο
2 μέτριες πατάτες
1 μικρή κολοκύθα
2 καρότα
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
Αλάτι-Πιπέρι
1 λίτρο ζωμό
1 κουταλιά γιαούρτι
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
2
Καθαρίζουμε και σε φέτες το πράσο.
3
Τα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, την κολοκύθα και τα καρότα.
5
Όταν το κρεμμύδι είαι έτοιμο προσθέτουμε τις πατάτες, την κολοκύθα, τα καρότα και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
6
Ρίχνουμε πιπερόκαμα, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό της επιλογής μας, κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
7
Ελέγχουμε ότι έχουν μαλακώσει τα λαχανικά και πολτοποιούμε.
8
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και σερβίρουμε.
9
Προαιρετικά διακοσμούμε γιαούρτι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και κολοκυθόσπορους.