Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το αγαπημένο μου κολοκαιρινό φαγητό (μελιτζάνες μπουγιουρντί)
mitsa
Υλικά
3-4 μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα
Μαϊντανό
200 γρ φέτα
Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες.
2
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για 1 ώρα.
3
Τις στεγνώνουμε, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
4
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, την αποφλοιωμένη ντομάτα και το μαϊντανό.
5
6
Πατάμε τις μελιτζάνες και γεμίζουμε με το μείγμα.
7
Απλώνουμε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.