Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΛαδερά

Το αγαπημένο μου κολοκαιρινό φαγητό (μελιτζάνες μπουγιουρντί)

1 Mins read

Το αγαπημένο μου κολοκαιρινό φαγητό (μελιτζάνες μπουγιουρντί)

mitsa

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες

  • Ελαιόλαδο

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 ντομάτα

  • Μαϊντανό

  • 200 γρ φέτα

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες.
2
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για 1 ώρα.
3
Τις στεγνώνουμε, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
4
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, την αποφλοιωμένη ντομάτα και το μαϊντανό.
5
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τη σπασμένη φέτα, ρίγανη, θυμάρι, πιπερόκαμα και λίγο ελαιόλαδο.
6
Πατάμε τις μελιτζάνες και γεμίζουμε με το μείγμα.
7
Απλώνουμε λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.