Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματικό παγωτό μπακλαβάς με τραγανό φύλλο
mitsa
Υλικά
250 γρ φύλλα κρούστας
300 ml νερό
300 γρ ζάχαρη
300 γρ καρύδια
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο εβαπορέ γάλα (400 γρ)
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση, τα τσαλακώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
3
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
4
Σιροπιάζουμε τα κρύα φύλλα στο κρύο σιρόπι.
5
Τα αφήνουμε για 6 ώρες να ξεραθούν.
6
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
7
Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
8
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, ποσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
9
Σπάμε τα φύλλα και ανακατεύουμε με προσοχή.
10
Προαιρετικά μεταφέτουμε σε σκεύος της επιλογής μας και διακοσμούμε με σπασμένα φύλλα.
11
Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.