Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Αρωματικό παγωτό μπακλαβάς με τραγανό φύλλο

1 Mins read

Αρωματικό παγωτό μπακλαβάς με τραγανό φύλλο

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ φύλλα κρούστας

  • 300 ml νερό

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 300 γρ καρύδια

  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • 1 μεγάλο εβαπορέ γάλα (400 γρ)

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα

  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση, τα τσαλακώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
3
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
4
Σιροπιάζουμε τα κρύα φύλλα στο κρύο σιρόπι.
5
Τα αφήνουμε για 6 ώρες να ξεραθούν.
6
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
7
Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
8
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, ποσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
9
Σπάμε τα φύλλα και ανακατεύουμε με προσοχή.
10
Προαιρετικά μεταφέτουμε σε σκεύος της επιλογής μας και διακοσμούμε με σπασμένα φύλλα.
11
Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.