Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστες ferrero rocher
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
150 γρ αλεύρι
60 γρ φουντούκια
40 γρ κακάο
200 γρ ζάχαρη
40 γρ άχνη
180 γρ βούτυρο
160 γρ πραλίνα φουντουκιού
2 αυγά
3 ασπράδια αυγών
1 φακελάκι μπέικιν
200 ml γάλα
2 βανίλιες
Κρέμα
230 γρ βούτυρο
220 γρ πραλίνα φουντουκιού
180 γρ άχνη
40 γρ φουντούκια
50 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
100 γρ σοκολάτα
40 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν. Αλέθουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
2
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Όταν πάρουν όγκο ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε.
3
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε την πραλίνα και χτυπάμε. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ όσο δουλεύουμε με το μίξερ, από το μείγμα με το αλεύρι και γάλα.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις βανίλιες και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
6
Απλώνουμε την ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
7
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει κόβουμε βάσης με την βοήθεια ενός βρεγμένου ποτηριού.
8
Με το μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
9
Προσθέτουμε την άχνη και δουλεύουμε καλά. Ρίχνουμε την πραλίνα και ενσωματώνουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε.
10
Τέλος ρίχνουμε τα αλεσμένα φουντούκια και την βανίλια.
11
Ποτίζουμε την βάση με λίγο baileys και απλώνουμε κρέμα.
12
Σκεπάζουμε με μία βάση και περιχύνουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
13
Όταν κρυώσουν κόβουμε ροζέτες, προσθέτουμε ένα σοκολατάκι και διακοσμούμε με αλεσμένα φουντούκια.