Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστες ferrero rocher

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 150 γρ αλεύρι

  • 60 γρ φουντούκια

  • 40 γρ κακάο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 40 γρ άχνη

  • 180 γρ βούτυρο

  • 160 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 2 αυγά

  • 3 ασπράδια αυγών

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 200 ml γάλα

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 230 γρ βούτυρο

  • 220 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 180 γρ άχνη

  • 40 γρ φουντούκια

  • 50 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 βανίλια

  • 100 γρ σοκολάτα

  • 40 γρ βούτυρο

Οδηγίες

1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν. Αλέθουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
2
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Όταν πάρουν όγκο ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε.
3
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Βάζουμε την πραλίνα και χτυπάμε. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ όσο δουλεύουμε με το μίξερ, από το μείγμα με το αλεύρι και γάλα.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις βανίλιες και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
6
Απλώνουμε την ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
7
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει κόβουμε βάσης με την βοήθεια ενός βρεγμένου ποτηριού.
8
Με το μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
9
Προσθέτουμε την άχνη και δουλεύουμε καλά. Ρίχνουμε την πραλίνα και ενσωματώνουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε.
10
Τέλος ρίχνουμε τα αλεσμένα φουντούκια και την βανίλια.
11
Ποτίζουμε την βάση με λίγο baileys και απλώνουμε κρέμα.
12
Σκεπάζουμε με μία βάση και περιχύνουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
13
Όταν κρυώσουν κόβουμε ροζέτες, προσθέτουμε ένα σοκολατάκι  και διακοσμούμε με αλεσμένα φουντούκια.