Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό κεράσι
mitsa
Υλικά
1 κιλό μεγάλα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1 κρασοπότηρο νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
2
Αν έχουμε το ειδικό μηχάνημα, τα αφαιρούμε με αυτό, αλλιώς με ένα τσιμπιδάκι ξεκολλάμε περιμετρικά την σάρκα από το κουκούτσι και το τραβάμε προς τα έξω.
3
Στρώνουμε τα κεράσια σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη, τα σκεπάζουμε με ένα τούλι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 24 ώρες.
4
Αφού περάσει μία μέρα τα βράζουμε για 10 λεπτά μαζί με το νερό. Όταν αρχίζουν να βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό.
5
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά και λίγο πριν τα κατεβάσουμε προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
6
Τα αφήνουμε για 24 ώρες για να τραβήξουν τα κεράσια υγρά και τα συσκευάζουμε σε καθαρά βάζα.