Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πασχαλινά κουλουράκια, χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
2 αυγά
250 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
Λίγη μαστίχα
1 κουταλάκι μαχλέπι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
10 γρ μπέικιν
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά.
2
Βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο (εμείς βάλαμε τύπου κερκύρας) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
5
Αρωματίζουμε το μείγμα με την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
7
Χωρίζουμε την ζύμη σε 35 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε κορδόνια.
8
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.