Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Φτιάξτε Το Τέλειο Αρνάκι Ριγανάτο Με Αυτή Την Εύκολη Μέθοδο

1 Mins read

Αρνάκι ριγανάτο μαλακό σαν λουκούμι

mitsa

Υλικά

  • Ελαιόλαδο

  • 2 κιλά αρνάκι γάλακτος

  • 300 ml λευκό κρασί

  • Χυμό από 2-3 λεμόνια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 δαφνόφυλλα

  • Νερό

  • Αλάτι - Πιπέρι

  • Ρίγανη

Οδηγίες

1
Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε το αρνάκι.
2
Όταν πάρει χώμα από την μία πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη.
3
Σβήνουμε με το κραί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί.
4
Βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, την δάφνη, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 1/2 ώρα στην χύτρα.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε αλάτι, πιπερι, αρκετή ρίγανη και βράζουμε για 5 λεπτά.