Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ γαλοπούλα
4 αυγά
150 ml γάλα
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml λάδι
Πιπέρι-Αλάτι
Ρίγανη
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μπέικιν
100 γρ φέτα
100 γρ κεφαλοτύρι
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια.
2
Κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια.
3
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι.
4
Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με ρίγανη.
5
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε τις πιπεριές, την γαλοπούλα, την σπασμένη φέτα και το κεφαλοτύρι.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.