Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 100 γρ γαλοπούλα

  • 4 αυγά

  • 150 ml γάλα

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 100 ml λάδι

  • Πιπέρι-Αλάτι

  • Ρίγανη

  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 μπέικιν

  • 100 γρ φέτα

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια.
2
Κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια.
3
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι.
4
Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με ρίγανη.
5
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε τις πιπεριές, την γαλοπούλα, την σπασμένη φέτα και το κεφαλοτύρι.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.