Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με απλή διαδικασία
mitsa
Υλικά
600 ml γάλα
20 γρ αλεύρι
40 γρ νισεστέ
25 γρ κακάο
150 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
15 πτι μπερ
15 πτι μπερ σοκολάτας
1 μπανάνα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε στο γάλα, το αλεύρι, το νισεστέ και το κακάο.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Παίρνουμε ένα πτι μπερ και απλώνουμε ζεστή κρέμα.
5
Καλύπτουμε με ένα πτι μπερ σοκολάτας και απλώνουμε κρέμα.
6
Βάζουμε ακόμα ένα πτι μπερ και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
7
Τοποθετούμε την στοίβα σε αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε.
8
Όταν τελειώσουν τα μπισκότα καλύπτουμε το γλυκό μας με την κρέμα.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και προαιρετικά διακοσμούμε με φέτες από μπανάνα και λίγη κρέμα που έχουμε κρατήσει.