Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χωριάτικα γεμιστά ψωμάκια

mitsa

Υλικά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 500 ml νερό

  • 20 ml ελαιόλαδο

  • 750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 ντομάτα

  • 300 γρ φέτα

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • Ελιές

  • Ρίγανη

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγία και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Ψιλοκόβουμε την πιπριά και την αποφλοιωμένη ντομάτα.
6
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με την πιπεριά, το τριμμένο κίτρινο τυρί, τη ντομάτα, ελιές και ρίγανη.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, τα τυλίγουμε και και κλείνουμε καλά.
9
Τα αλείφουμε με νερό και τα καλύπτουμε με σουσάμι.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ανοίγουμε στην μέση.
11
Μοιράζουμε το μείγμα με την φέτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.