Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χωριάτικα γεμιστά ψωμάκια
mitsa
Υλικά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά
500 ml νερό
20 ml ελαιόλαδο
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
1 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα
300 γρ φέτα
100 γρ κίτρινο τυρί
Ελιές
Ρίγανη
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγία και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Ψιλοκόβουμε την πιπριά και την αποφλοιωμένη ντομάτα.
6
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με την πιπεριά, το τριμμένο κίτρινο τυρί, τη ντομάτα, ελιές και ρίγανη.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, τα τυλίγουμε και και κλείνουμε καλά.
9
Τα αλείφουμε με νερό και τα καλύπτουμε με σουσάμι.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ανοίγουμε στην μέση.
11
Μοιράζουμε το μείγμα με την φέτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.