Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
Επικάλυψη σοκολάτας
200 ml γάλα
200 ml νερό
160 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.
5
Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.
6
Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.