Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δροσερό και εύκολο γλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • Γάλα

  • Σαβαγιάρ

  • Λευκή κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 30 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 65 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες

1
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών.
2
Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη και την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνουν σαντιγί.
3
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το χλιαρό ζελέ.
4
Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε γάλα και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 40x27 εκατοστά.
5
Απλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
6
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
7
Στο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ και το αυγό.
8
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το γάλα.
9
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
10
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
11
Απλώνουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω από το γλυκό και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
12
Μπορούμε τα το διακοσμίσουμε με σπασμένο μπισκότο πριν σερβίρουμε.