Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό και εύκολο γλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
100 γρ άχνη ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος
Γάλα
Σαβαγιάρ
Λευκή κρέμα
640 ml γάλα
30 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
65 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
1
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών.
2
Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη και την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνουν σαντιγί.
3
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το χλιαρό ζελέ.
4
Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε γάλα και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 40x27 εκατοστά.
5
Απλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
6
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
7
Στο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ και το αυγό.
8
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το γάλα.
9
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
10
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
11
Απλώνουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω από το γλυκό και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
12
Μπορούμε τα το διακοσμίσουμε με σπασμένο μπισκότο πριν σερβίρουμε.