Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό κέικ πουτίγκα με κρέμα και σοκολάτα
mitsa
Υλικά
4 αυγά
210 γρ ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
50 ml γάλα
225 γρ αλεύρι
50 γρ νισεστέ
50 γρ κακάο
20 γρ μπέικιν
2 βανίλιες
Κρέμα
200 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι
50 γρ νισεστέ
3 βανίλιες
1 και 1/4 λίτρα γάλα
Οδηγίες
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το νισεστέ, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
2
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
3
Αναμειγνύουμε να γίνει η ζύμη και την απλώνουμε σε φόρμα (42x30 εκατοστά) που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν είναι έτοιμο.
5
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ και τις βανίλιες.
6
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
7
Κάνουμε τρύπες στο κρύο παντεσπάνι, περίπου όσο ένα κέρμα 2 ευρώ.
8
Τις γεμίζουμε με χλιαρή κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη.
9
Διακοσμούμε με ψίχουλα από το παντεσπάνι που έχει περισσέψει και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι που η κρέμα να σταθεροποιηθεί.
10
Tip: Για να κόψουμε ωραία κομμάτια σημαδεύουμε με οδοντογλυφίδες την μέση από τις τρύπες με την κρέμα.