Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δύο εντυπωσιακές προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
mitsa
Υλικά
Κεράκια
Ψωμάκια του τοστ
Κόκκινη πιπεριά
200 ml κρέμα γάλακτος
Κέτσαπ πιπεριάς (foodaholics.shop)
Τυρί κρέμα
Κίτρινο τυρί
Αγιοβασιλάκια
Ντομάτες
Γιαούρτι
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
2
Τα κόβουμε σε διάφορα μεγέθη και τα τυλίγουμε σε κυλίνδρους κατάληλους για ψήσιμο.
3
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
4
Κόβουμε μία κόκκινη πιπεριά σε σχήμα φλόγας (κόβουμε όσα είναι και τα ψωμάκια).
5
Τις βάζουμε σε οδοντογλυφίδες.
6
Προαιρετικά χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλκτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε κέτσαπ πιπεριάς.
7
Ξεφορμάρουμε τα κρύα ψωμάκια, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα καλύπτουμε με τυρί κρέμα.
8
Τα περνάμε από τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Βάζουμε λίγο τυρί κρέμα στο πιάτο και τα στερεώνουμε.
10
Γεμίζουμε με το μείγμα ή με όποιο μείγμα θέλουμε ή σαλάτα της επιλογής μας, τύπου κηπουρού ή ρώσικη.
11
Τέλος καρφώνουμε την πιπεριά και σερβίρουμε.
12
Πλένουμε και κόβουμε το κάτω μέρος από τις ντομάτες.
13
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό (το χρησιμοποιούμε σε σαλάτα ή φαγητό).
14
Κόβουμε σε σχήμα ν.
15
Αναμειγνύουμε γιαούρτι με τριμμένο κίτρινο τυρί.
16
Γεμίζουμε τις ντομάτες.
17
Απλώνουμε γιαούρτι στη εγκοπή και κάνουμε κουκίδες για μάτια.
18
Τοποθετούμε κόκκους από πιπέρι γαι μάτια και μύτη.
19
Βάζουμε το κομμάτι από την ντομάτα που κόψαμε και κάνουμε ένα τσουλούφι από γιαούρτι.