Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δύο εντυπωσιακές προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

mitsa

Υλικά

  • Κεράκια

  • Ψωμάκια του τοστ

  • Κόκκινη πιπεριά

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Κέτσαπ πιπεριάς (foodaholics.shop)

  • Τυρί κρέμα

  • Κίτρινο τυρί

  • Αγιοβασιλάκια

  • Ντομάτες

  • Γιαούρτι

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Αφαιρούμε την κόρα από τα ψωμάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
2
Τα κόβουμε σε διάφορα μεγέθη και τα τυλίγουμε σε κυλίνδρους κατάληλους για ψήσιμο.
3
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
4
Κόβουμε μία κόκκινη πιπεριά σε σχήμα φλόγας (κόβουμε όσα είναι και τα ψωμάκια).
5
Τις βάζουμε σε οδοντογλυφίδες.
6
Προαιρετικά χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλκτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε κέτσαπ πιπεριάς.
7
Ξεφορμάρουμε τα κρύα ψωμάκια, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα καλύπτουμε με τυρί κρέμα.
8
Τα περνάμε από τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Βάζουμε λίγο τυρί κρέμα στο πιάτο και τα στερεώνουμε.
10
Γεμίζουμε με το μείγμα ή με όποιο μείγμα θέλουμε ή σαλάτα της επιλογής μας, τύπου κηπουρού ή ρώσικη.
11
Τέλος καρφώνουμε την πιπεριά και σερβίρουμε.
12
Πλένουμε και κόβουμε το κάτω μέρος από τις ντομάτες.
13
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό (το χρησιμοποιούμε σε σαλάτα ή φαγητό).
14
Κόβουμε σε σχήμα ν.
15
Αναμειγνύουμε γιαούρτι με τριμμένο κίτρινο τυρί.
16
Γεμίζουμε τις ντομάτες.
17
Απλώνουμε γιαούρτι στη εγκοπή και κάνουμε κουκίδες για μάτια.
18
Τοποθετούμε κόκκους από πιπέρι γαι μάτια και μύτη.
19
Βάζουμε το κομμάτι από την ντομάτα που κόψαμε και κάνουμε ένα τσουλούφι από γιαούρτι.