Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτες και πεντανόστιμες μπουκιές
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml νερό
90 ml λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Χαβιάρι Φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)
Κίτρινο τυρί
1 αυγό
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μέρη.
7
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Απλώνουμε χαβιάρι φιλετοπιπεριάς και τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Κόβουμε σε μπουκιές με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
11
Αλείφουμε με αυγό, προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.