Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ρολάκια με κρέμα και μπισκότο
mitsa
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
850 ml γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
2 βανίλιες
Αποξηραμένα κράνα
400 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
2
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη και το αλεύρι.
3
Ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
4
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
5
Όσο η κρέμα μας είναι ζεστή την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
7
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια αποξηραμένα κράνα.
8
Χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και κόβουμε σε λωρίδες. Με την βοήθεια μίας σπάτουλας τυλίγουμε σε ρολάκια. Δεν μας πειράζει αν η κρέμα σπάσει καθώς τυλίγουμε γιατί μπορούμε εύκολα να τα διορθώσουμε με λίγο μπισκότο.
9
Προαιρετικά τα σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.