Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερά Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 1650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 αυγά

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 40 γρ αμμωνία

  • 600 ml νερό

  • Σιρόπι

  • 2 κιλά ζάχαρη

  • 2 λίτρα νερό

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 3 βανίλιες

Οδηγίες

1
Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Στο χλιαρό γάλα βάζουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε να αφρίσει.
4
Τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την πλάθουμε σε μπαστούνια και κόβουμε σε ροδέλες με πάχος περίπου 2 εκατοστά.
6
Η δοσολογία βγάζει 90-100 κομμάτια.
7
Τις πατάμε ελαφρώς με το χέρι και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
9
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
10
Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
11
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό και τις βανίλιες.
12
Τηγανίζουμε τα γλυκά μας σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε για 5 λεπτά στο κρύο σιρόπι.
13
Τα βγάζουμε σε βαθύ σκεύος και περιχύνουμε με το σιρόπι.
14
Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες και ποαιρετικά τα διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα.
15
Όσο περισσότερο κάθονται τα γλυκά τόσο ποιο νόστιμα γίνονται.
16
Τα συντηρούμε σκεπασμένα το ψυγείο εώς μία βδομάδα.