Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερά Χριστουγεννιάτικα σιροπιαστά γλυκά
mitsa
Υλικά
Ζύμη
1650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
200 ml σπορέλαιο
200 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
40 γρ αμμωνία
600 ml νερό
Σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
2 λίτρα νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Οδηγίες
1
Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Στο χλιαρό γάλα βάζουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε να αφρίσει.
4
Τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την πλάθουμε σε μπαστούνια και κόβουμε σε ροδέλες με πάχος περίπου 2 εκατοστά.
6
Η δοσολογία βγάζει 90-100 κομμάτια.
7
Τις πατάμε ελαφρώς με το χέρι και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
9
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
11
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό και τις βανίλιες.
12
Τηγανίζουμε τα γλυκά μας σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε για 5 λεπτά στο κρύο σιρόπι.
13
Τα βγάζουμε σε βαθύ σκεύος και περιχύνουμε με το σιρόπι.
14
Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες και ποαιρετικά τα διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα.
15
Όσο περισσότερο κάθονται τα γλυκά τόσο ποιο νόστιμα γίνονται.
16
Τα συντηρούμε σκεπασμένα το ψυγείο εώς μία βδομάδα.