Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το ψωμί μας
mitsa
Υλικά
Αλεύρι (όσο πάρει)
60 γρ νωπή μαγιά
3 ποτήρια νερό
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές γιαούρτι
Οδηγίες
1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και δουλεύουμε το μείγμα.
2
Προσθέτουμε το αλάτι, το νερό και όσο αλεύρι χρειαστεί. Λίγο πριν τελειώσουμε ρίχνουμε και το σπορέλαιο. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
3
Σκεπάζουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα και πάνω του τοποθετούμε τα ψωμιά σε ότι σχήμα μας αρέσει.
4
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
5
Σε ένα φλιτζάνι αναμειγνύουμε 1 κρόκο αυγού με 3 κουταλιές γιαούρτι.
6
Αλείφουμε τα ψωμιά με το μείγμα από αυγό και γιαούρτι και ψήνουμε στους 200οC για 30 λεπτά.