Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζουμερό κοντοσούβλι στον φούρνο

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλα

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Κρεμμύδι σε σκόνη

  • Σκόρδο σε σκόνη

  • Σκόνη λαχανικών

  • 1-2 κουταλιές μουστάρδα

  • Ξύσμα λεμονιού

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • Ελαιόλαδο

  • Πιπεριές

  • Πιπέρι

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα κρέατα σε κομμάτια.
2
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
3
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και φήνουμε για τουλάχισοτν 2 ώρες στο ψυγείο (εμείς τα αφήσαμε για ένα βράδυ).
4
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το χοιρινό.
5
Προαιρετικά κόβουμε πιπεριές σε κομμάτια περίποου όσο είναι τα κρέατα.
6
Σε μεγάλη βέργα ή ξυλάκι για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ κρέας και πιπεριά.
7
Σε ταψί λίγο μικρότερο από μία σχάρα καλύπτουμε τον πάτο με νερό.
8
Βάζουμε την σχάρα και τοποθετούμε τα κοντοσούβλια.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Αν χρειαστεί τα γρίζουμε πλευρά όταν η μία ροδίσει.
11
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ανάλογα τα γούστα μας.
12
Δεν βάζουμε από την αρχή γιατί η σκόνη λαχανικών και η μουστάρδα δίνουν αλμύρα στο κρέας.