Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Η αγαπημένη πάστα ταψιού της μαμάς
mitsa
Υλικά
Παντεστάνι
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ ζάχαρη
6 αυγά
50 γρ κακάο
4 κουταλιές λάδι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
250 ml νερό
50 ml κονιάκ
2 κουταλιές καφέ
Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ μασκαρπόνε
100 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Νιφάδες σοκολάτας
Οδηγίες
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32x24 εκατοστά.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
8
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
9
Το τρυπάμε ελαφρώς για να το απορροφήσει ποιο εύκολα.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
11
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα.
12
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
13
Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.