Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Η αγαπημένη πάστα ταψιού της μαμάς

1 Mins read

Η αγαπημένη πάστα ταψιού της μαμάς

mitsa

Υλικά

  • Παντεστάνι

  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • 50 γρ κακάο

  • 4 κουταλιές λάδι

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 250 ml νερό

  • 50 ml κονιάκ

  • 2 κουταλιές καφέ

  • Κρέμα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ μασκαρπόνε

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32x24 εκατοστά.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
8
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
9
Το τρυπάμε ελαφρώς για να το απορροφήσει ποιο εύκολα.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
11
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα.
12
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
13
Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.