Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Ελαφρύ κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο

1 Mins read

Ελαφρύ κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 100 γρ καρύδια

  • 4 αυγά

  • 200 γρ μαύρη ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml ελαιόλαδο

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • Λίγο αλάτι

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 καρότα

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα καρύδια.
2
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και λίγο αλάτι.
5
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
6
Ρίχνουμε τα καρύδια, τα καρότα που έχουμε περάσει από τον χοντρό τρίφτη και ανακατεύουμε.
7
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Προαιρετικά σερβίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.