Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ελαφρύ κέικ χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
100 γρ καρύδια
4 αυγά
200 γρ μαύρη ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml ελαιόλαδο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Λίγο αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 καρότα
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα καρύδια.
2
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και λίγο αλάτι.
5
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
6
Ρίχνουμε τα καρύδια, τα καρότα που έχουμε περάσει από τον χοντρό τρίφτη και ανακατεύουμε.
7
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Προαιρετικά σερβίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.