Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό Φερέρο- Η πάστα του πρέσβη
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Μους πραλίνας
200 γρ κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ πραλίνα φουντουκιού
150 γρ φουντούκια
Επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες
1
Για 8 πάστες: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
4
Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
5
Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
6
Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
7
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
8
Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
9
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι με την βοήθεια από ένα τσέρκι.
10
Στο τσέρκι βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς με κρύο σιρόπι.
11
Από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
12
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και κάνουμε ακόμα μία στρώση από μους.
13
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και όταν είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε.
14
Λιώνουμε την σοκολάτα με την καυτή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα παστάκια όταν φτάσει σε θερμοκρασία σώματος.
15
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η σοκολάτα παγώσει.
16
Σερβίρουμε με φουντούκια και ferrero rocher.