Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα αλμυρά πουράκια με κιμά
mitsa
Υλικά
400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
50 γρ φρέσκο βούτυρο
150 γρ κεφαλοτύρι
2-3 κουταλιές γαλέτα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
250 γρ σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και όταν είναι έτοιμο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε πολλή καλά να χάσει τα υγρά του.
3
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χάσει τα υγρά του.
5
Τέλος προσθέτουμε την γαλέτα, τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών.
7
Τις τυλίγουμε γύρο από τα φορμάκια για πουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν.
10
Γεμίζουμε τα κρύα πουράκια με τον κρύο κιμά.
11
Προαιρετικά "κλείνουμε" τις άκρες με ροζέτες από πουρέ πατάτας.