Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι

  • 1 αυγό

  • 100 ml γιαούρτι

  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 βανίλιες

  • 10 γρ μπέικιν

  • 500 ml νερό

  • 500 γρ ζάχαρη

Οδηγίες

1
Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη (500 γρ) να βράσουν για 5 λεπτά, από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
2
Χτυπάμε το αυγό μαζί με την ζάχαρη (2 κουταλιές) να αφρατέψει.
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
4
Με τα χέρια μας ενσωματώνουμε το αλεύρι.
5
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης.
6
Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ξεφορμάρουμε σε λαδωμένο ταψί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
8
Όσα είναι καυτά σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
9
Σερβίρουμε αφού κρυώσουν.