Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά
mitsa
Υλικά
250 γρ αλεύρι
1 αυγό
100 ml γιαούρτι
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές ζάχαρη
3 βανίλιες
10 γρ μπέικιν
500 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
1
Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη (500 γρ) να βράσουν για 5 λεπτά, από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
2
Χτυπάμε το αυγό μαζί με την ζάχαρη (2 κουταλιές) να αφρατέψει.
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
4
Με τα χέρια μας ενσωματώνουμε το αλεύρι.
5
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης.
6
Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ξεφορμάρουμε σε λαδωμένο ταψί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
8
Όσα είναι καυτά σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
9
Σερβίρουμε αφού κρυώσουν.