Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

1 Mins read

Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

mitsa

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια

  • Αλάτι

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 4 αυγά

  • 150 ml λάδι

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 400 ml νερό

  • Δύοσμος

  • Άνηθος

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 200 γρ φέτα

  • Σιμιγδάλι ψιλό

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τα κολοκυθάκια.
2
Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά εκτος ψυγείου.
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια.
4
Χτυπάμε τα αυγά και το λάδι.
5
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το νερό και δουλεύουμε.
6
Αρωματίζουμε με δύοσμο, άνηθο και ρίγανη.
7
Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
8
Ενσωματώνουμε το αλεύρι να γίνει χυλός.
9
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την σπασμένη φέτα και δουλεύουμε.
10
Λαδώνουμε καλά ταψί 40 εκατοστών και το καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
11
Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.