Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
mitsa
Υλικά
3 κολοκυθάκια
Αλάτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
150 ml λάδι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
400 ml νερό
Δύοσμος
Άνηθος
Ρίγανη (foodaholics.shop)
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ φέτα
Σιμιγδάλι ψιλό
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τα κολοκυθάκια.
2
Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά εκτος ψυγείου.
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια.
4
Χτυπάμε τα αυγά και το λάδι.
5
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το νερό και δουλεύουμε.
6
Αρωματίζουμε με δύοσμο, άνηθο και ρίγανη.
7
Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
8
Ενσωματώνουμε το αλεύρι να γίνει χυλός.
9
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την σπασμένη φέτα και δουλεύουμε.
10
Λαδώνουμε καλά ταψί 40 εκατοστών και το καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
11
Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.