Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
800 γρ νερό
200 γρ μέλι
Λίγο χυμό λεμονιού
Ζύμη
100 γρ ζάχαρη
200 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
60 γρ σιμιγδάλι χονδρό
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
Οδηγίες
1
Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
3
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ελαιόλαδο.
4
Στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
5
Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
6
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
7
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι και το μπέικιν.
8
Πλάθουμε την ζύμη σε μελομακάρονα.
9
Τα παιρνάμε από μία σήτα να κάνουν σχέδιο.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμού μέχρι να ροδίσουν.
11
Αν θέλουμε τα μελομακάρονά μας να είναι μαλακά, όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι.
12
Αν τα θέλουμε ελαφρώς τραγανά σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι.
13
Αν θέλουμε να είναι τραγανά τα σιροπιάζουμε όταν κρυώσουν με κρύο σιρόπι.
14
Τα βγάζουμε σε βαθύ ταψί και περιχύνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.
15
Τα σερβίρουμε μετά από 6 ώρες με καρύδια.