Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

mitsa
total time
Εύκολα παστάκια με αλατισμένη καραμέλα

Υλικά

  • 2-3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 250 ml γάλα

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ

  • Αλάτι

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 4 κουταλιές σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τον καφέ στο χλιαρό γάλα.
2
Βουτάμε ένα σαβαγιάρ στον καφέ και από πάνω απλώνουμε καραμελωμένο ζαχαρούχο.
3
Για ευκολία μπορούμε να βάλουμε το ζαχαρούχο σε ένα κορνέ.
4
Πασπαλίζουμε με νιφάδες αλατιού και σκεπάζουμε με ακόμα ένα σαβαγιάρ που έχουμε βρέξει στον καφέ.
5
Αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
6
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το σπορέλαιο.
7
Απλώνουμε χλιαρή σοκολάτα πάνω από τα παστάκια και προαιρετικά διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα ή τρούφα.
8
Βάζουμε για 30λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.