Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη και αρωματική φανουρόπιτα με ελαιόλαδο
mitsa
Υλικά
350 γρ φαρίνα
100 ml ελαιόλαδο
125 γρ καστανή ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml νερό
100 γρ καρύδια
100 γρ σταφίδες
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρίφαλο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη.
2
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνουν ζύμη.
4
Αρωματίζουμε με το ξύσμα, τις σταφίδες, τα αλεσμένα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.