Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη και λαχταριστή σπιτική λαγάνα
mitsa
Υλικά
Περίπου 600 γρ αλεύρι
350 ml νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο νερό.
2
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Βάζουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει η ζύμη.
5
Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο το σκεύος, την ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
7
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και τις ανοίγουμε με τα χέρια.
8
Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
9
Με λαδωμένο δάχτυλο ή πιρούνι δίνουμε σχήμα και τρυπάμε να μην φουσκώσουν.
10
Προαιρετικά τις περνάμε με λίγο ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.