Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κρουασάν με κρέμα μπουγάτσα
mitsa
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
500 ml γάλα
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
125 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
3
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες .
4
Κόβουμε τις σφολιάτες σε τρίγωνα με μήκος περίπου 12 εκατοστά.
5
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να τις κόψουμε σε κυκλικό σχήμα με την βοήθεια από ένα σκεύος και τα το χωρίσουμε σε 8 κομμάτια.
6
Τυλίγουμε τα τρίγωνα και δίνουμε σχήμα από μισοφέγγαρο.
7
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σερβίρουμε τα κρουασάν μαζί με κρύα κρέμα, άχνη, κανέλα και φρούτα εποχής.