Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Θρεπτικό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
4 αυγά
Λίγο αλάτι
150 γρ μαύρη ζάχαρη
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml ελαιόλαδο
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ καλαμποκάλευρο
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπείκιν
Οδηγίες
1
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
2
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
3
Στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν σφηχτή ζύμη.
7
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στην ζύμη.
8
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
10
Ελέγχουμε με μία οδοντογκυφύδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
11
Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.