Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και απλά νόστιμο αρνάκι λεμονάτο
mitsa
Υλικά
1 κιλό αρνί
Σκόνη λαχανικών
Ελαιόλαδο
Νερό
1 κιλό πατάτες
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)
2-3 κουταλιές μουστάρδα (foodaholics.shop)
1-2 λεμόνια
Οδηγίες
1
Σε μία γάστρα βάζουμε το αρνί και το δουλεύουμε με σκόνη λαχανικών να πάει παντού.
2
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Σκεπάζουμε με νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
5
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
6
Όταν το αρνί είναι έτοιμο το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε τις πατάτες.
7
Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσημο για 30 λεπτά.
8
Αφαιροιύμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το αρνί και οι πατάτες.