Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο και απλά νόστιμο αρνάκι λεμονάτο

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί

  • Σκόνη λαχανικών

  • Ελαιόλαδο

  • Νερό

  • 1 κιλό πατάτες

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα (foodaholics.shop)

  • 1-2 λεμόνια

Οδηγίες

1
Σε μία γάστρα βάζουμε το αρνί και το δουλεύουμε με σκόνη λαχανικών να πάει παντού.
2
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Σκεπάζουμε με νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
5
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
6
Όταν το αρνί είναι έτοιμο το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε τις πατάτες.
7
Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσημο για 30 λεπτά.
8
Αφαιροιύμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το αρνί και οι πατάτες.