Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια

  • 1200 γρ ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 κουταλιές μέλι

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από την φλούδα τους σε λεπτό τρίφτη.
2
Τα βάζουμε σε κρύο νερό για 6 ώρες.
3
Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό.
4
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε κρύο νερό.
5
Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε κρύο νερό.
7
Τέλος τα βράζουμε για 30 λεπτά σε καυτό νερό.
8
Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και αν είναι μαλακά είναι έτοιμα.
9
Τα βγάζουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 6 ώρες.
10
Βάζουμε να βράσουν η ζάχαρη με το νερό.
11
Κόβουμε τα πορτοκάλια όπως σας δείχνουμε.
12
Τα βάζουμε στο καυτό σιρόπι και βράζουμε για 30 λεπτά.
13
Αφήνουμε για 24 ώρες στο σιρόπι και αν χρειαστεί την επόμενη μέρα αφαιρούμε το πορτοκάλι και δένουμε το σιρόπι.
14
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.