Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια λουλούδι

mitsa

Υλικά

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 2 ποτήρια χλιαρό γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Τυρί

  • Πιπεριά

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη. προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώσπου να έχουμε μία μέτριας υφής ζύμη.
3
Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε καλά. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά να φουσκώσει.
4
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια. Ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε να είναι τα τυροπιτάκια μας χωρίζουμε την ζύμη.
5
Ανοίγουμε το μπαλάκι με τα χέρια μας και βάζουμε το τυρί. Το κάνουμε ξανά μπαλάκι και το πατάμε ελαφρώς. Το χαράζουμε σε 8 ή 16 ακτίνες και τις γυρίζουμε και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα πέταλου.
6
Διακοσμούμε βάζοντας ένα κομμάτι πιπεριάς στο κέντρο.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Εναλλακτικά ανοίγουμε το μπαλάκι ζύμης σε φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη και το χαράζουμε σε 4 κομμάτια.
9
Βάζουμε τυρί σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και τυλίγουμε σε πέταλα.
10
Διακοσμούμε βάζοντας ένα κομμάτι πιπεριάς στο κέντρο.
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.