Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ με άρωμα Ελλάδας

1 Mins read

Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ με άρωμα Ελλάδας

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 200 ml μούστο

  • 200 ml γάλα

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 10 γρ μπέικιν

  • 500 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λαδί, τον μούστο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
4
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
5
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
6
Κουνάμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και προαιρετικά σερβίζουμε με άχνη ζάχαρη.