Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο κέικ χωρίς μίξερ με άρωμα Ελλάδας
mitsa
Υλικά
4 αυγά
200 γρ καστανή ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml μούστο
200 ml γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
10 γρ μπέικιν
500 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λαδί, τον μούστο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
4
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
5
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
6
Κουνάμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και προαιρετικά σερβίζουμε με άχνη ζάχαρη.