Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εύκολο κέικ βανίλια-σοκολάτα χωρίς μίξερ

1 Mins read

Εύκολο κέικ βανίλια-σοκολάτα χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 120 γρ ζάχαρη

  • 120 ml λάδι

  • 240 ml γάλα

  • 375 γρ φαρίνα

  • 2 βανίλιες

  • 2 κουταλιές κακάο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνει χυλός.
4
Τον αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Απλώνουμε το 2/3 από το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 26 εκατοστών.
6
Στο μείγμα που κρατήσαμε ενσωματώνουμε το κακάο.
7
Το βάζουμε στην φόρμα με την βοήθεια από ένα κουτάλι.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.