Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο κέικ βανίλια-σοκολάτα χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
4 αυγά
120 γρ ζάχαρη
120 ml λάδι
240 ml γάλα
375 γρ φαρίνα
2 βανίλιες
2 κουταλιές κακάο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνει χυλός.
4
Τον αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Απλώνουμε το 2/3 από το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 26 εκατοστών.
6
Στο μείγμα που κρατήσαμε ενσωματώνουμε το κακάο.
7
Το βάζουμε στην φόρμα με την βοήθεια από ένα κουτάλι.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.