Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μία διαφορετική και ξεχωριστή σπιτική ρολό τυρόπιτα
mitsa
Υλικά
700 γρ αλεύρι
400 ml γάλα
15 γρ νωπή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
3 κουταλιές σπορέλαιο
200 γρ Φέτα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα και τα διαλύουμε.
2
Βάζουμε 500 γρ αλεύρι σε ένα σκεύος, ρίχνουμε την μαγιά, τα αυγά, το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.
4
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα. Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και απλώνουμε τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες.
5
Χαράζουμε το ρολό σε κομμάτια με μήκος περίπου 3 εκατοστά και με ένα ψαλίδι κόβουμε 13 ροδέλες.
6
Προσέχουμε να μην κόψουμε εντελώς την ζύμη, ώστε οι ροδέλες να ενώνονται.
7
Δίνουμε σχήμα ανοίγοντας την μία ροδέλα στο κέντρο, την επόμενη στα αριστερά και την επόμενη στα δεξιά.
8
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι ροδέλες.
9
Τα αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένα να ξεκουραστούν. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.