Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Φουσκωτή βασιλόπιτα κέικ, εύκολα και γρήγορα
mitsa
Υλικά
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
200 ml γάλα
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
50 ml κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πραλίνα buono (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Βάζουμε το γάλα, τον χυμό και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες, το κονιάκ και το ξύσμα.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών που έχουμε βάλει το φλουρί.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
7
Όταν κρυώσει την σερβίρουμε με πραλίνα buono.