Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Φουσκωτή βασιλόπιτα κέικ, εύκολα και γρήγορα

mitsa

Υλικά

  • 6 αυγά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 250 γρ βούτυρο

  • 200 ml γάλα

  • Χυμό από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 50 ml κονιάκ

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Πραλίνα buono (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Βάζουμε το γάλα, τον χυμό και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες, το κονιάκ και το ξύσμα.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών που έχουμε βάλει το φλουρί.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
7
Όταν κρυώσει την σερβίρουμε με πραλίνα buono.