Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μακάρι να ήξερα αυτό το γλυκό ψυγείου νωρίτερα
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
100 ml λάδι
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ κακάο
10 γρ μπέικιν
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Κρέμα
500 ml γάλα
40 γρ νισεστέ
2 κουταλιές καφέ
1 αυγό
100 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακά, το μπέικιν, λίγο αλάτι ,τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
5
Όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
6
Στο κρύο γάλα διαλύουμε το νισεστέ, τον καφέ, το αυγό και τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι.
7
Βάζουμε την ζάχαρη και ανκατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
9
Ισιάζουμε το κρύο παντεσπανι και με την βοήθεια από μία μύτη για κορνέ κάνουμε τρύπες.
10
Γεμίζουμε το 1/3 από κάθε τρύπα με παντεσπάνι και απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
11
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
12
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε ψίχουλα από το παντεσπάνι που κόψαμε.
13
Απλώνουμε την σαντιγί πανω από την κρύα κρέμα και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο πριν σαερβίρουμε.