Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ σοκολάτας σε πορτοκάλι
mitsa
Υλικά
2½ ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
4 αυγά
2 κουταλιές κακάο
1½ κιλό πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα πορτοκάλια.
2
Τα στύβουμε για να βγάλουν τον χυμό τους και με την βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε την σάρκα.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
5
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
6
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
7
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στις φλούδες από τα πορτοκάλια (ΠΡΟΣΟΧΗ γεμίζουμε περίπου τα ¾ γιατί όταν ψηθεί θα φουσκώσει).
8
Αν δεν σας αρέσει το πορτοκάλι μπορείτε να τα βάλλεται σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν.
10
Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα τα τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν βγει καθαρή σημαίνει πως είναι σωστά ψημένα.