Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκές φλογέρες

mitsa

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα

  • 2 αυγά

  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

  • Βούτυρο

  • Σπορέλαιο

  • Λίγο αλάτι

  • Σιρόπι

  • ½ λίτρο νερό

  • ½ κιλό ζάχαρη

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε λίγο αλάτι στα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο.
2
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη, το αυγό και το σιμιγδάλι.
3
Όταν αρχίσει να πήζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο κομμένη σε κομμάτια.
4
Αν θέλουμε να κάνουμε σκούρα κρέμα προσθέτουμε σοκολάτα και κακάο όσο το μείγμα είναι ζεστό.
5
Λιώνουμε αρκετό βούτυρο και προσθέτουμε περίπου το ίδιο βάρος σε σπορέλαιο. Βουτυρώνουμε το ταψί μας. Κόβουμε τα φύλλα σε τρία ίσα μέρη.
6
Παίρνουμε τα φύλλα ανά δύο τα βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνεια και στην μία άκρη βάζουμε αρκετή από την κρύα κρέμα.
7
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε.
8
Λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος βουτυρώνουμε την άκρη που προεξέχει και τελειώνουμε το τύλιγμα.
9
Βάζουμε την φλογέρα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να γεμίσει.
10
Όταν είμαστε έτοιμοι βουτυρώνουμε τις φλογέρες με ένα πινέλο.
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.
12
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και όταν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
13
Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό και το σιρόπι είναι κρύα.
14
Αφήνουμε ένα βράδυ να τραβήξουν οι φλογέρες το σιρόπι πριν τις σερβίρουμε.