Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Είναι τόσο νόστιμο που όλοι νομίζουν ότι το αγόρασα
mitsa
Υλικά
600 ml γάλα
50 γρ νισεστέ
1 αυγό
200 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 φύλλα σφολιάτας
Νερό
Καστανή ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Διαλύουμε το νισεστέ και το αυγό στο κρύο γάλα.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη τηην κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
4
Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ταψία με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε λωρίδες με πάχος ένα δάχτυλο.
5
Τις ανοίγουμε ελαφρώς, ραντίζουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
6
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
7
Ενώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης και απλώνουμε χλιαρή κρέμα.
8
Τοποθετούμε τις μισές σφολιάτες και απλώνουμε λίγο λιγότερη από την μισή κρέμα.
9
Βάζουμε τις υπόλοιπες σφολιάτες και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
10
Τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
11
Ξεφορμάρουμε και προαιρετικά το διακοσμούμε με την κρύα κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπίσει σε σαντιγί και τρίμματα σφολιάτας που έχουμε κρατήσει.