Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Είναι τόσο νόστιμο που όλοι νομίζουν ότι το αγόρασα

1 Mins read

Είναι τόσο νόστιμο που όλοι νομίζουν ότι το αγόρασα

mitsa

Υλικά

  • 600 ml γάλα

  • 50 γρ νισεστέ

  • 1 αυγό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • Νερό

  • Καστανή ζάχαρη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Διαλύουμε το νισεστέ και το αυγό στο κρύο γάλα.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη τηην κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
4
Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ταψία με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε λωρίδες με πάχος ένα δάχτυλο.
5
Τις ανοίγουμε ελαφρώς, ραντίζουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
6
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
7
Ενώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης και απλώνουμε χλιαρή κρέμα.
8
Τοποθετούμε τις μισές σφολιάτες και απλώνουμε λίγο λιγότερη από την μισή κρέμα.
9
Βάζουμε τις υπόλοιπες σφολιάτες και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
10
Τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
11
Ξεφορμάρουμε και προαιρετικά το διακοσμούμε με την κρύα κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπίσει σε σαντιγί και τρίμματα σφολιάτας που έχουμε κρατήσει.