Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ελιόψωμο με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 800 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 2 αυγά

  • 300 ml γάλα

  • 200 ml γιαούρτι

  • 30 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ πατέ ελιάς

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το μισό χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Απλώνουμε το πατέ ελιάς και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Σε αντικολλητικό χαρτί το κάνουμε κουλούρα και κόβουμε 18 φέτες.
9
Γυρνάμε και ενώνουμε τις φέτα ανά δύο.
10
Μετά από κάθε δυάδα γυρίζουμε μία φέτα προς τα μέσα.
11
Κρατάμε ένα μπαλάκι από ζύμη και χαράζουμε σταυρό.
12
Το τοποθετούμε στο κέντρο και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.