Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εορταστικό μπισκοτογλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
300 γρ μπισκότα σοκολάτας
150 γρ βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
300 γρ πραλίνα (bueno)
Μπισκότα βουτύρου
150 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και να δουλεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα.
5
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
6
Προαιρετικά τοποθετούμε, πάνω από την κρέμα, μπισκότα βουτύρου.
7
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
8
Περιχύνουμε το χλιαρό γλάσο πάνω από το γλυκό.
9
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.