Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εορταστικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ μπισκότα σοκολάτας

  • 150 γρ βούτυρο

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 300 γρ πραλίνα (bueno)

  • Μπισκότα βουτύρου

  • 150 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και να δουλεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα.
5
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
6
Προαιρετικά τοποθετούμε, πάνω από την κρέμα, μπισκότα βουτύρου.
7
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
8
Περιχύνουμε το χλιαρό γλάσο πάνω από το γλυκό.
9
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.