Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Φασολάδα

mitsa

Υλικά

  • 500 γραμ. φασόλια

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 3-4 καρότα

  • ½ ρίζα σέλινο

  • 100ml σάλτσα ντομάτας

  • 3-4 κλωνάρια σέλινο

  • Δυόσμο

  • 1 κουταλιά πάπρικα

  • Ρίγανη

Οδηγίες

1
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα σκεύος με νερό για 12 ώρες.
2
Στην χύτρα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
3
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα φασόλια, αρκετό νερό, τα καρότα ψιλοκομμένα, τις πιπεριές ολόκληρες, ψιλοκομμένη την ρίζα σέλινο, τα κλωνάρια σέλινο, αν θέλουμε λίγο δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
4
Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.