Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Φασολάδα
mitsa
Υλικά
500 γραμ. φασόλια
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3-4 καρότα
½ ρίζα σέλινο
100ml σάλτσα ντομάτας
3-4 κλωνάρια σέλινο
Δυόσμο
1 κουταλιά πάπρικα
Ρίγανη
Οδηγίες
1
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα σκεύος με νερό για 12 ώρες.
2
Στην χύτρα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
3
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα φασόλια, αρκετό νερό, τα καρότα ψιλοκομμένα, τις πιπεριές ολόκληρες, ψιλοκομμένη την ρίζα σέλινο, τα κλωνάρια σέλινο, αν θέλουμε λίγο δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
4
Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.