Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γιαουρτογλυκό της μαμάς με ροδάκινα
mitsa
Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
10 γρ ζελατίνη
150 γρ άχνη ζάχαρη
3 βανίλιες
Χυμός ροδάκινο
2 ροδάκινα
30+30 ml νερό
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να πήζει ενσωματώνουμε την άχνη ζάχαρη.
2
Βάζουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Στην ζελατίνη ρίχνουμε 30 ml κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
4
Κόβουμε τα σαβαγιάρ στο ύψος της φόρμας μας (26 εκατοστών).
5
Τα βουτάμε σε χυμό από ροδάκινο και τα τοποθετούμε όρθια περιμετρικά.
6
Όσα σαβαγιάρ έχουν περισσέψει τα βουτάμε σε χυμό από ροδάκινο και καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας.
7
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 30 ml καυτό νερό και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
8
Βάζουμε την κρέμα στην φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
9
Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο το διακοσμούμε με φέτες από ροδάκινα και μπισκότα.