Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Uncategorized

Γλυκό με τσουρέκι και φρούτα του δάσους

1 Mins read

Γλυκό με τσουρέκι και φρούτα του δάσους

mitsa

Οδηγίες

1
3 φέτες τσουρέκι (δείτε εδώ τη συνταγή)
2
250 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν)
3
10 γρ. αμύγδαλα
4
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5
30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
6
30 γρ. τυρί κρέμα
7
λίγο φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το τσουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζουμε σε τρια ποτήρια.
  • Από πάνω, μοιράζουμε σε τρεις δόσεις για κάθε μερίδα τα φρούτα του δάσους.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και το μοιράζουμε και αυτό στα ποτήρια.
  • Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα ρίχνοντας τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι που καίει.
  • Περιμένουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και δεν ανακατεύουμε καθόλου παρά μόνο λίγο με ένα κουτάλι.
  • Μόλις όλη η ζάχαρη έχει καραμελωθεί ρίχνουμε τα φουντούκια εκτός φωτιάς.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα να κρυώσουν.
  • Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε στα ποτήρια.
  • Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο. Glykoalmyro