Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κόβουμε το τσουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζουμε σε τρια ποτήρια.
Από πάνω, μοιράζουμε σε τρεις δόσεις για κάθε μερίδα τα φρούτα του δάσους.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και το μοιράζουμε και αυτό στα ποτήρια.
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα ρίχνοντας τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι που καίει.
Περιμένουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και δεν ανακατεύουμε καθόλου παρά μόνο λίγο με ένα κουτάλι.
Μόλις όλη η ζάχαρη έχει καραμελωθεί ρίχνουμε τα φουντούκια εκτός φωτιάς.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε στα ποτήρια.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.
Glykoalmyro
Γλυκό με τσουρέκι και φρούτα του δάσους
mitsa
Οδηγίες
1
3 φέτες τσουρέκι (δείτε εδώ τη συνταγή)
2
250 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν)
3
10 γρ. αμύγδαλα
4
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5
30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
6
30 γρ. τυρί κρέμα
7
λίγο φρέσκο δυόσμο