Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με καραμέλα, βανίλια και σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • Φρυγανιές

  • 375 γρ ζάχαρη

  • 300 ml νερό

  • Κρέμα βανίλια

  • 1 λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 4 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 80 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Για να κάνουμε το σιρόπι καραμέλας σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει καραμέλα προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε το σιρόπι.
2
Κρέμα βανίλιας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
3
Απλώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύους και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν βάζουμε την ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι που να πήξει η κρέμα.
4
Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
5
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει.