Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου φράουλα με σφολιάτα
mitsa
Υλικά
400 ml γάλα
35 γρ νισεστέ
100 γρ ζάχαρη
1+1 αυγά
1 κουταλιά γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2 φύλλα σφολιάτας
Μαρμελάδα φράουλα
Φράουλες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το ένα αυγό και το νισεστέ.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
5
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε κυκλικό σχήμα και κόβουμε περιμετρικά ζυγό αριθμό από ακτίνες με πάχος ένα δάχτυλο.
6
Τοποθετούμε τις ακτίνες σταυρωτά και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάμε καλά το φύλλο.
7
Δουλεύουμε το αυγό με την μία κουταλιά γάλα.
8
Αλείφουμε τα φύλλα με το μείγμα και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την δουλεύουμε μαζί με την κρύα κρέμα να αφρατέψει.
11
Όταν τα φύλλα κρυώσουν, προαιρετικά περνάμε το στεφάνι με ζαχαρόνερο ή μαρμελάδα βερίκοκο.
12
Απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα και από πάνω την μισή κρέμα.
13
Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
14
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο.