Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με 2 είδη κρέμας και κρουασάν
mitsa
Υλικά
1+1 λίτρα γάλα
200+100 γρ ζάχαρη
100 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
100 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο
5 κρουασάν
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 πακέτο πτι μπερ
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα (1 λίτρο) με την ζάχαρη (100 γρ), το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Αναμειγνύουμε το γάλα (1 λίτρο) με την ζάχαρη (200 γρ), το άνθος αραβοσίτου κακάο και το κακάο.
5
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
6
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε την χλιαρή σκούρα κρέμα.
8
Τοποθετούμε τα κρουασάν και τα καλύπτουμε με την χλιαρή λευκή κρέμα.
9
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Προαιρετικά σερβίρουμε με σαντιγί.